Hyvä saavutettavuus kertoo erilaisten asiakkaiden tarpeiden huomioimisesta ja kohteen tarjoamien tuotteiden ja palvelujen helposta lähestyttävyydestä. Kulttuuritarjonta on saavutettavaa, kun erilaiset yleisöt voivat käyttää sitä ja osallistua siihen mahdollisimman helposti ja esteettömästi. Saavutettavuuteen kuuluu ympäristön esteettömyys, saavutettavuus eri aistien avulla, tiedon ja tiedotuksen saavutettavuus, taloudellinen saavutettavuus sekä sosiaalinen ja kulttuurinen saavutettavuus. Saavutettavuuden huomioonottaminen tarkoittaa yhdenvertaisuuden edistämistä.
Saavutettavuus


E-oppimiskokonaisuudet
Saavutettavuuden oppimateriaalissa esitellään kulttuurin ja matkailun saavutettavuuden keskeisimmät asiat kulttuurin ja matkailun verkostoissa ytimekkäästi. Materiaalin avulla voit vahvistaa osaamistanne matkailun erityispiirteistä ja matkailutuotteen logiikasta saavutettavuuden näkökulmasta. Saat myös työkaluja kulttuuri- ja matkailutuotteiden saavutettavuuden parantamiseen.
Tämän oppimiskokonaisuuden sisällöntoteuttajana on toiminut Rovaniemen ammattikorkeakoulu / Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti ja Lapin yliopisto. Kokonaisuus on toteutettu Kulttuurin ketju -hankkeen toimeksiannosta yhteistyössä Varsinais-Suomen Matkailun ja elämystuotannon osaamiskeskuksen ja Turku Touringin kanssa.
Siirry E-oppimiskokonaisuuteen >>

Parhaat käytänteet
Kuka pääsee museoon? Museoviraston jakamat avustukset innovatiivisiin hankkeisiin kulttuurisen yhdenvertaisuuden edistäjänä. Salovaara, Sari (2007)
Kulttuuria kaikille -palvelun saavutettavuuskartoitusten seurantakysely. Linnapuomi, Aura & Salovaara, Sari (2010)
Kulttuuria kaikille -palvelu verkossa
Museoiden saavutettavuustyö 2000-luvun alussa – museotyöntekijän näkökulma. Rajavuori, Tuuli (2009)
Taide tarjolle, kulttuuri kaikille. OPM (2004)
Taiteen ja kulttuurin saavutettavuus. OPM (2006)
Www-sivut jokaiselle sopiviksi. Jukka K. Korpela (2003)
