image description

Elokuvamatkailuhanke

Elokuvamatkailuhankkeen tavoitteena on kehittää matkailuyritysten ja tuotantoyhtiöiden keskinäistä yhteistyötä ja siten tuottaa uusia ja laadukkaita av-sisältöjä hyödyntäviä matkailutuotteita. Hankkeessa testataan ja mallinnetaan yhteistyön prosesseja ja niistä kootaan käsikirja kaikkien hyödynnettäväksi.

image description

Hankkeen toiminta

Hankkeessa vakiinnutetaan kansallisen elokuvakomission organisaatio- ja toimintamalli ja rahoituskanavat sekä suhde muihin av-kentän toimijoihin. Location / Destination Finland markkinoi Suomea kansainvälisille tuotannoille ja antaa niille neuvontaa Suomen tarjoamista mahdollisuuksista kuten kuvauspaikoista ja palveluista sekä työryhmän ja kaluston saatavuudesta.

Lisäksi hankkeessa edistetään av-alalle suunnatun taloudellisen kannustimen syntymistä ja rakennetaan työkaluja, joiden avulla matkailualan organisaatiot voivat arvioida ja kehittää yhteistyötä Suomessa kuvaavien tuotantojen kanssa näkyvyytensä maksimoimiseksi. Tavoitteena on, että hankkeen päättyessä 2013 lopussa Suomessa on pysyvä kansallinen elokuvakomissio.

Hankkeen taustajoukoissa ovat mukana kaikki Suomessa toimivat alueelliset elokuvakomissiot, Suomen elokuvasäätiö, Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat SATU ry, Suomen elokuvatuottajien keskusliitto SEK ry, Matkailun edistämiskeskus ja Finnish Film & Audiovisual Export FAVEX ry.

Hanke toimii Länsi-Suomen elokuvakomissiossa ajalla 11.4.2012 – 31.12.2013 ja sitä hallinnoi Turun Seudun Kehittämiskeskus. Elokuvamatkailun osahankkeen lisäksi Location / Destination Finland vakiinnuttaa kansallisen elokuvakomission toiminnan. Hankekokonaisuutta koordinoi Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskus LEO, joka koordinoi valtakunnallista Matkailun ja elämystuotannon klusteriohjelmaa (OSKE), joka edistää matkailualan uudistumista. Valtakunnallista OSKE-ohjelmaa hallinnoi työ- ja elinkeinoministeriö.  Hankkeen mahdollistaa opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallinen luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelma (ESR), rahoittajaviranomaisena ELY-keskus.

Lisätietoja:
Lotta Mujo
projektipäällikkö
lotta.mujo@turku.fi

  • image description
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description