Varsinais-Suomen matkailun ja elämystuotannon osaamiskeskus

Varsinais-Suomen matkailun ja elämystuotannon osaamiskeskus (OSKE) on osa valtakunnallista osaamiskeskusohjelmaa, joka päättyy vuoden 2013 lopussa. Matkailun ja elämystuotannon osaamiskeskuksen toiminnassa matkailu yhdistyy kiinteästi luoviin toimialoihin, kuten muotoiluun, sisällöntuotantoon sekä viihde- ja kulttuurituotantoon. Varsinais-Suomen matkailun ja elämystuotannon osaamiskeskuksen toiminnasta ovat vastanneet vuosina 2007 – 2013 ohjelmajohtaja Päivi Lappalainen ja ohjelmakoordinaattori Riikka Niemelä. 

image description

Ohjelman toiminta

Tarjoamme yrityksille tietoa, työkaluja ja toimintamalleja: käytännönläheiset koulutukset, valmennukset ja työpajat, matkailualan uusin tieto ja erikoisosaaminen, testatut reseptit menestyvän matkakohteen kehittämiseen, apua hankkeiden tulokselliseen toteutukseen, verkkojulkaisut ja -oppaat, matkailun ja elämystuotannon työkalupakki hankevetäjille, seminaarit ja signaalisessiot.

Varsinais-Suomen matkailun ja elämystuotannon osaamiskeskuksen toimintatapana on tiivis yhteistyö matkailun alueorganisaatio Turku Touringin, matkailuyrittäjien sekä koulutuslaitosten kanssa. Tärkeä yhteistyökumppani on myös matkailualan koulutusta tarjoavien oppilaitosten yhteistyöelin Turun Matkailuakatemia.

Tavoitteena on vahvistaa niitä erityispiirteitä, jotka erottavat varsinaissuomalaiset muista ja tekevät alueen matkailukohteista erityisiä ja sykähdyttäviä. Pitkä historia ja rikas kulttuuri antavat mausteensa saaristossa, kaupungissa ja maaseudulla sijaitseville kohteille. Aineksista syntyy Varsinais-Suomen oma paikan tuntu, joka saa kävijän palaamaan.

Osaamiskeskuksen työssä tärkeällä sijalla ovat kulttuurimatkailu sekä Itämeren alueen kehittäminen.

Osaamiskeskuksen vastuualueena osana klusteria ovat uudet avaukset, vastuullisuus ja kulttuurimatkailu.

Varsinais-Suomessa matkailun ja elämystuotannon osaamiskeskustoimintaa koordinoi Turku Science Park Oy ja toteutuksesta vastaa Turku Touring.

Lue lisää:
www.turkutouring.fi/kehitystoiminta
www.experiencebusiness.fi

  • image description
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description